Medlemskap

Medlemskap i UAA sker på rullande årsbasis. När du blir medlem i UAA får du automatiskt medlemskap i den rikstäckande föreningen Svensk AmatörAstronomisk Förening (SAAF) som ger ut tidskriften Telescopium med fyra nummer per år. SAAF anordnar ett antal astroträffar varje år som varmt kan rekommenderas för den aktive amatörastronomen.

För att bli medlem betalar man in medlemsavgiften (se nedan) på föreningens PlusGiro-konto 88162-3 märkt med din e-postadress för medlemsutskick via vår epostlista. All kommunikation från föreningens sida sker med e-post.

OBS. Notera att UAA skickar ut separat förnyelseavi när det är dags att förnya medlemskapet. Denna är tydligt märkt med UAA. Du ska alltså INTE använda den avi som SAAF skickar med i Telescopium, då detta enbart avser medlemskap i SAAF.

Alltså:

  • Medlemskap 250 kr (200 kr upp till 25 år) vilket inkluderar 4 digitala nr av medlemstidningen Telescopium. OBS. Digital tidning är nytt 2023. Vill man ha tidningen i pappersformat så betalar man 300 kr (250 kr upp till 25 år)
  • Familjemedlemskap kostar 30 kr. Telescopium ingår inte.
  • Om man har erhållit en egen nyckel till föreningens observatorium bidrar man med ytterligare 100 kr per år.
  • Lägg till 260 kr om medlemskap i Svenska Astronomiska Sällskapet önskas. Avgiften är rabatterad och innefattar fyra pappersnummer av tidskriften Populär Astronomi.

Om du vill fråga om något eller ha mer information om medlemskap kan du använda nedanstående formulär. ”Fyll i nummer” är till för att systemet ska veta att det inte är en robot som försöker kontakta oss.