Föreningen

Lars Hermansson
Ordförande
Telefon: 070 – 425 03 31

Hej. Jag har sysslat med amatörastronomi sedan tidiga tonåren. Jag var med och startade UAA 1980 och ett par år senare observatoriebygget. Sedan dess har jag aldrig haft problem med min fritidssysselsättning. Något jag tycker är spännande på observatoriet är att försöka dokumentera lite svårare objekt och om möjligt göra observationer som på ett eller annat sätt kan vara intressanta för forskningen inom ämnet.

 


Ola Mårtensson
Kassör

Mitt stora intresse för astronomi började i nedre tonåren när jag en augustinatt riktade kikaren mot dubbelhopen i Perseus. Lärde mig mer engelska genom Sky&Teleskope än i skolan. Följde solfläckar och Merkuriuspassage sommaren 1970, fotade kometen Kohoutek samt såg Mars polkalott genom vår lilla refraktor. I närmare tjugo år låg utövandet på sparlåga fram till de stora kometerna på 90-talet, då jag även gick med i UAA. Jobbat med blodprovsanalyser sedan 70-talet, från sjukhuslabb till testutvecklare inom industrin, främst immunoassay, senast närapatienttester (POC)..

 


Xavier Naveira

Ledamot och Webmaster

 

 

 

 


Martin Furuhed
Ledamot


Mats Johansson
Ledamot

DSC_3113_


Christoffer Svenske
Ledamot

Astronomi har för mig alltid varit fascinerande men jag har inte tagit tag i intresset förrän jag gick med i UAA 2009 och blev invald i styrelsen på årsmötet 2012. Jag har alltid haft ett stort intresse för naturen och tycker om att utforska min omgivning. Mina största intressen inom astronomi är visuella observationer, astrofoto och teleskop/observatoriebyggen.

 


Arne Hogmark
Ledamot


Marcus Wigren

Ledamot


Karl Sitell

Ledamot